De bewoners van een nieuw woonproject in Amsterdam hoeven geen bed, kast of tafel te kopen, maar kunnen hun meubels huren bij Ikea. Het gaat om een proefproject.

Stek Oost in Amsterdam is een nieuw wooncomplex met 250 studio’s die aan jongeren worden verhuurd. Ongemeubeld, maar de huurders krijgen wel de kans om een inboedel te huren bij Ikea, voor een periode van minimaal twee jaar. Na deze periode geeft Ikea de meubels een tweede leven of neemt de huurder ze over.

Geïnteresseerden kunnen kiezen uit vier pakketten die Ikea heeft samengesteld op maat van de studio’s met een oppervlakte van 21 vierkante meter. De prijzen variëren tussen 19,95 en 29,95 euro, de pakketten bevatten telkens vijf, zes of zeven meubelstukken. Ikea biedt de huurder ook interieuradvies en gratis hulp bij kleine reparaties.

Belangrijke kanttekening: de huurder is na twee jaar niet noodzakelijk goedkoper af dan wanneer hij de meubels meteen zou kopen in de meubelketen. Maar Ikea mikt vooral op jongeren die hun eerste centen niet meteen integraal willen opofferen aan een inboedel.

Tijdelijk gebouw, tijdelijk interieur

Ikea beschouwt Stek Oost als een proefproject voor het verhuren van meubels. ‘Jongeren hechten steeds minder aan het bezitten van spullen, zij vinden het belangrijk om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Huren in plaats van kopen past daar goed bij’, aldus een woordvoerder van de Nederlandse tak van Ikea.

Stek Oost is een logische keuze voor Ikea. Het is een tijdelijk complex in Amsterdam dat blijft staan voor een periode van tien jaar.

De studio’s zijn voorbehouden aan jongeren van 18 tot 28 jaar oud oud, waarvan de helft statushouders, vluchtelingen die net een verblijfsvergunning hebben gekregen. Bedoeling is dat elke jongere wordt gekoppeld aan een vluchteling om die te helpen bij zijn/haar integratie. De meubelketen heeft ook de gemeenschappelijke ruimtes van Stek Oost ingericht.

Millennials trekken van baan naar baan en van huis naar huis. Zo’n nomadisch bestaan vraagt om meubels die gemakkelijk te verhuizen zijn. IKEA Ravaror vult dat gat in de markt.

Ravaror is een set meubels waarmee je een kleine ruimtes omtovert tot slimme ruimtes. “Wat is er minimaal nodig om je thuis te voelen?”, was de vraag die IKEA zich stelde. Het antwoord bestaat uit 20 producten waaronder een bank, tafel, minikeuken, een open opbergmeubel op wieltjes, dozen, textiel en verlichting. Alles past in de stalen kast op wieltjes die tegelijk het vervoermiddel bij een verhuizing is.

Snel te verhuizen

Iedere week verhuizen 1,5 miljoen mensen op onze wereld naar de stad. Tegelijkertijd worden woonruimtes kleiner en is voor velen ‘thuis’  minder gebonden aan een geografische locatie. Als je dan gaat verhuizen, is Ravaror er snel klaar voor. Je laadt simpelweg alles in de kast op wielen en verhuizen maar.

Nomadisch wonen is iets dat speelt. Eerder zagen we al een compleet interieur dat in een rugzak past. De Ravaror-collectie is vanaf september 2020 te koop in IKEA-winkels.

Natuzzi zetels

’s Werelds bekendste meubelmerk, Natuzzi, ontwerpt meubelen en accessoires voor jouw woon-, eet-, en slaapkamer, volledig vervaardigd in Italië. Door het combineren van design, functionaliteit, materialen en kleuren zorgt Natuzzi voor harmonie bij jou thuis. En wie wil dat nu niet? Bezoek onze winkel in Denderhoutem en ervaar het zitcomfort van de zetels en salons van Natuzzi.

 

Zetels

De Rore zitmeubelen fabriceert een ruim aanbod eigen lederen en stoffen salons. Zetels die qua afwerking en afmetingen perfect op uw wensen worden afgestemd. Daarnaast zijn we verdeler van topmerken zoals Leolux, Jori, Erpo en Durlet